Helgen i Göteborg

Helgen har jag ju tillbringat med mamma i Göteborg och vi har haft det så bra och mycket har vi hunnit med (ibland går det undan minsann)!
 
Vi var framme vid hotellet strax efter klockan 09.30 lördags och kunde faktiskt checka in redan då! Sedan i med lite mat i magarna innan vi påbörjade en promenad som skulle vara cirka 3 km. Blev lite längre eftersom både jag och mamma har så himla bra lokalsinne och att då välja att inte följa den karta som jag fixat utan gå helt på eget bevåg är inte så klokt kom vi på efter en stund! Då hade vi liksom gått åt hel tfel håll... Men glada i hågen traskade vi mot rätt riktining och när vi väl var på plats på kartans utgångspunkt kom vi helt rätt efter en stund (även om vi var lite tveksamma några gånger).
 
Men, men rätt hamnade vi och då hade vi kommit till en butik som heter "Bagaren och Kocken" som mamma hade blivit tipsad om. Tipsaren tycket dock att vi skulle ta spårvagnen dit så det var vi ju liksom tvungna att motbevisa och det gjorde vi ju! En underbar affär var det i alla fall och väl värt en uppfriskande promenad i härligt vinterväder!
 
 
När vi skulle tillbaka valde vi i alla fall spårvagnen för att få vila fötterna lite.
 
Vi tog en kort paus på hotellrummet innan vi satte oss på spårvagnen igen. Denna gång för att ta oss till Haga Nygata och njuta av atmosfären där. Sedan traskade vi tillbaka in mot centrum för lite mer shopping och mat. Vi tog det lugnt och skönt och bara njöt av dagen. Tanken var att vi senare på eftermiddagen skulle ta Paddan in till Liseberg. Så när vi var mätta efter maten på Pizza Hut tog vi oss sakta tillbaka mot hotellet för att klä oss lite varmare för kvällen på Liseberg.
 
Det var väl på vägen tillbaka till hotellet som vi kopplade bort våra hjärnor helt och satte på superspeeden och tidsoptimisten! Vi vet att vi kan vara snabba om vi bara vill! Vi insåg då att klockan var mycket mer än vad vi hade tänkt oss för att hinna med Paddan klockan 17.30. Men som sagt tidsoptimister och snabba är vi så vi tänkte att det löser vi!
 
Så snabbt in på hotellet på med långkalsingarna och varma kläder ut i gen för att ta oss till Paddan! Inga problem - bara att följa vattnet tänkte vi och marscherade/sprang iväg för att säkert komma i tid! Hiskeligt var det långt det verkade helt plötsligt och stackars mamma drabbades av näsblod (hör visst till när vi är i Göteborg...). Men det stoppar oss inte utan vi matar på ett tag till. Då upptäcker vi att vi är helt fel!
 
Japp så kan det gå! Men vi lugnar ner oss lite och mamma får stilla på näsblodet och vi tar oss mot rätt plats istället för att vara i god tid till nästa avgång klockan 19.00. När vi kommer fram går precis 17.30-turen så vi var ju så nära att hinna med! Hade vi tagit rätt väg från början hade vi varit där i god tid precis som vi planerat! Bara att vänta på näsat tur då! Vi tog oss till ett fik och njöt av en god cappuccino och smarrig paj och hämtade andan och skrattade åt vår dumhet!
 
Gott om tid hade vi ju till nästa avgång! Men det var liksom som om luften gick ur oss lite och att bara gå och vänta kändes inte så spännande! Vi valde därför att ta oss tillbaka mot centralstationen (precis vid hotellet där vi startat vår lilla marsch) för att ta Lisebergs-spårvagnen istället. Detta hade vi pratat om lite löst tidigare men vi var liksom så inne på att ta Paddan så vi tänkte inte så mycket mer på det. Men nu fick det bli så och det var ett kul inslag och vi var snabbt på plats på Liseberg i stället för att gå och vänta!
 
 
Liseberg är ju vackert och så, men inte så där himla maffigt som jag ändå tycker att det ska vara! Men nu har vi gett det ännu en chans och visst är det fint med alla lampor och så, det ska jag inte förneka. 
 
 
När vi gått "rundan" där styrde vi stegen tillbaka mot hotellet igen. Där avslutade vi kvällen i bubbelpoolen innan vi (i alla fall jag) somnade gott!
 
Söndagmorgon njöt vi av god frukost i lugn och ro och laddade för ytterligare några timmars shopping på stan innan bussen gick hemåt igen! 
 
Som agt en mysig helg var det och en hel del shoppat blev det! En del bakgrejer förstås, en ny vinterjacka (helt oplanerat), örhängen, tofflor, mössa och en tröja blev det i alla fall!


Kommentarer
Postat av: Miriam

Spännande resa det där! Det blir inte alltid som man tänkt sej men det kan bli bra ändå! Vilket ju bevisas i din text!=)
Vi var på Liseberg i fredags kväll och trodde jag skulle frysa häcken av mej! Trots långkallingar, fleece, jacka, mössa, vantar , kängor....Attans vad kallt det var! Men vackert!=)
Kram Kram

2012-12-04 @ 07:43:37
URL: http://bamsebusfunderingar.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Smid




RSS 2.0