Overnight oatmeal

Frukost är för mig en väldigt viktig måltid och jag älskar att äta frukost! Frukostmpå hotell med Vanja är ju liksom aldrig fel! Men så klart kan man inte äta hotellfrukost varje dag, tycker om min hemmafrukost lika mycket som hotellfrukost tror jag faktiskt! Även om det kan gå i perioder vad jag vill äta, men jag är ju ganska rutinfast i mitt liv... Kvarg, bär och ägg är ett säkert kort för min del!
 
Men sen har jag läst överallt om detta med "Overnight oatmeal" och varit lite nyfiken på vad det är . Har mååånga gånga googlat på recept och fascinerats av hur många olika recept det finns och liksom känt att det blivit alldeles för mycket av det hela. Men skam den som ger sig! Härom veckan köpte jag chiafrön (eftersom så många skriver om hur bra det är) men jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med det.
 
Strödde lite över min kvargröra men tyckte inte att det gjorde någon direkt skillnad. Så jag föll tillbaka till det här med Overnight oatmeal för till det vet jag att många använder sig av just chiafrön. Så oin på google igen och leta efter smidigt recept. Så igår kväll mixade jag då ihop mig röra (den ska ju alltså stå och svälla över natten) och i morse var det dags att plocka ut min lilla burk och göra frukosten klar:
 
 
 
Var full av förväntan när jag stoppade in första skeden i munnen, hur skulle det hela smaka och hur skulle konsistensen kännas i munnen egentligen?! Och vad ska man säga om det hela? Tyckte nog inte att det smakade så mycket över huvud taget faktiskt! Gjorde ju en väldigt enkel variant så det kan nog helt klart smaka mer om man har i lite mer ingredienser. Men det smakade ju inte illa heller utan gick helt klart att äta. 
 
Kommer jag göra det fdler gånger? Vet faktiskt inte, men det tror jag nog. Kan nog bli lite av en helgfrukost för att få lite variation från min kvargfrukost. Men jag komme rnog justera lite i receptet nästa gång ialla fall.
 
Men vill du testa just denna så blandade jag ihop:
1 dl havregryn
2 msk chiafrön
2,5 dl mandelmjöljk (går med vilken mjölk som helst)
1 droppe vanilj
 
Till servering la jag till några hallon också.
 
 
 
Har du något bra recept kan du väl lämna mig en liten kommentar så tetsar jag gärna ditt recept också!
 
 


Kommentarer
Postat av: Annemie

Testade detta med overnight oatmeal (eller davosgröt på svenska) i helgen för första gången och jag blev fast! Va lite som att äta ren chokladbollssmet tycker jag:)

Jag hade:
1 dl havregryn
1 dl kvarg
en halv mosad banan
1 msk kakao
1/2-1 msk jordnötssmör

Hittade receptet på foodporn.devote.se

2013-11-12 @ 16:40:16
URL: http://miesvensson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Smid




RSS 2.0