Utflykt

Igår var jag och Vanja iväg på en utflykt till Helsingborg och Helsingör! Det var nämligen äntligen dags för Lärarförbundets tågresa i år igen, det var några år sen sist nu! Och vi har minsann längtat både Vanja och jag! 
 
Och när det är något man har längtat efter så gör det inte så mycket att man behöver gå upp alldeles för tidigt en lördag, klockan 5.30 hämtade pappa oss för att skjutsa oss till Bankeryd där det gamla tåget stod och väntade på oss:
 
 
Eftersom det inte är ett vanligt tåg, utan ett chartrat tåg måste detta tåg hela tiden anpassa sig efter andra tåg och lämna dem företräde. Detta innebär att det tar ett tag innan vi kommer fram, närmare bestämt nästan 4,5 timme! Men ingen fara på taket för vår del, det är ju själva resan som är en del av utflykten! När vi gjort oss hemmastadda i vår kupé tar vi för oss av frukostbuffe´n som serveras ombord:
 
 
 
Strax före klockan 10.30 är vi framme i Helsinborg och tar första bästa färja över mot Helsingör:
 
 
 
På dansk mark strosar vi runt ett slag och kollar olika butiker innan vi sätter oss och njuter av en efterlängtat Brunch-tallrik på vårat "stamställe" i Helsingör:
 
 
Mätta och belå¨tna går vi sedan och handlar det som ska handlas innan vi sedan tar färjan tillbaka till Sverige igen. Vädret är ju strålande och vi tar en snabb sväng i några butiker även i Helsingborg innan vi slår oss ner och njuter av ett glas rosé vid hamnen:
 
 
 
Tiden går fort och vi får tyvärr lämna solen för att bege oss till vårat tåg för hemfärd igen! Efter en stund ombord serveras det exotiks buffé som vi kompletterar med lite egna kex och ost:
 
 
Osten hade jag med hemifrån i kylväska med kylklampar och var lite orolig att den inte skulle klara en hel dag i tåget... men när vi plockar upp den är den liksom lite frusen... kylklamparna fungerade lite för bra alltså! 
 
Samma tidsåtgång för hemfärd ungefär och klockan 21.30 var vi på plats i Bankeryd igen efter en riktigt härlig dag!

Om

Min profilbild

Smid
RSS 2.0