Fruktbollar
Nu har jag precis avnjutit en god kopp kaffe och provsmakat mina nybakade Fruktbollar.
Riktigt goda var de tycker jag.
Provbaka dem du också! Receptet är från Ica´s tidning Buffé nr 3:

1 ½ dl hasselnötter
3 dl riven kokos
20 torkade aprikoser
½ dl russin, gärna gula
2 msk gojibär
100 g vit choklad
½ dl havergryn eller dinkelflingor
Ev lite kallt vatten beroende på hur saftiga aprokoserna är
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta hasselnötterna på en plåt i mitten av ugnen, cirka 10 minuter, till skalet blivit mörkt och nästan flagnar av. Låt svalna lite och gnugga av skalet med en kökshandduk.
Rosta 1 dl av kokosen i en torr och het stekpanna. Låt svalna.
Mixa den orostade kokosen med de övriga ingredienserna i en matberedare till en jämn smet. Tillsätt eventuellt lite vatten. Forma till runda bollar som du sedan rullar i rostade kokosen.
Lycka till!
