Choklad- och rödbetskaka

I helgen testade jag att baka en Choklad- och rödbetskaka!
 
 
Lät ju lite skumt tycket jag, men kunde inte motså att testa och det blev helt klart godkänt tycker jag! Inte svår att göra heller för den delen så testa du också!
 
Här är receptet (lite udda mått då de är omvandla från "cup")
Låt 0,6 dl linfrö ligga i 1,2 dl vatten i 5-10 minuter.
 
Mixa sedan detta i en matberedare tillsammans med:
2 rödbetor (förkokta och delade i mindrer bitar)
0,6 dl honung (eller annan form av sötning)
0,6 dl kokosolja
1,2 dl äppelsås (hittade någon variant av fruktpure'/smoothie i barnhyllan i min Ica-butik)
1 tsk stevia
 
När det blivit en jämn smet blandar du även i:
1,7 dl kakao (jag tog inte riktigt så mycket)
0,8 dl kokosmjöl (jag ökade lite som kompenastation för kakao)
1  tsk bakpulver
 
Mixa snabbt ihop och häll i smord form. Garnera evetuelt med hackad choklad innan du gräddar i ugnen 175 grader cirka 35 minuter.
 
Låt svalna!
 
Jag serverade (mig själv) med lite kvarg oh färska jordgubbar:
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Om

Min profilbild

Smid




RSS 2.0